maanantai 31. tammikuuta 2011

Liikettä käpyvaraston pintakerroksissa

Ajattelin innostaa itseäni kirjaamalla näkyviin, miten käpyvaraston vajennus etenee. Keittiössä on nyt pohdiskeleva ja jopa luovuutta enteilevä tunnelma.
Lisäksi on hauska huomata, mitä aarteita keittiöön on tullut piilotettua.

Sunnuntaina:

* Tein ruusunmarjajauhepussin lopusta pienen kiisselin. Syön kiisseliä soijajugurtin kanssa.

* Leivoin joulutorttuja ja sain käytettyä loput jääkaappiin unohtuneesta luumumarmeladista. Ne maistuivat pienen tauon jälkeen ihan hyviltä.

Maanantaina:

* Panin itämään satsin linssejä ja alfa-alfaa.

* Tein joulun perunalaatikosta (pakastimesta) perunarieskaa. Käytin rieskoihin lisäksi maissijauhoa. Rieskoihin upposi myös pikkuannos viikonlopun jämäperunaa.
Tulos: Rieskat eivät maistuneet pojille. Maissijauho teki niistä aavistuksen karkeita suussa. Minttu ja minä söimme rieskat kuitenkin loppuun ennen iltaa. Päälle levitin paprikahummusta, jota löysin pakastimesta.

* Käytin lounassalaattiin melko nääntyneen avocadon puolikkaan, jouluksi tekemiäni marinoituja kasviksia jääkaapista ja valkoisia papuja pakastimesta. Koska yritän myös vähentää ruokajätettä, jätin kasvisten marinointikastikkeen odottamaan keittoa tms. johon voisin sen käyttää. Papuja jäi myös yli.
Tulos: Salaatti kärsi hienoisesti yliyrittämisestä. Makuja oli tarjolla liikaakin. Avokadon olisi viisaampi säästänyt leivänpäälliseksi.

* Ujutin Pajun mannapuuron sekaan vähän spelttimannaa. Puuro ei juuri maistunut Pajulle, mikä tuskin johtui speltistä.

* Päivälliseksi valmistin itselleni keiton yli jääneistä pavuista ja kasvisten marinadista. Joukkoon heitin myös couscousta ja vähän kasviksia jääkaapista.
Lapsille olin jo laittanut couscousta & maissia ja lisäksi jauhelihaa, kun Timotei muistutti vakavalla naamalla, että olin edellisenä päivänä luvannut hänelle perunamuussia ja jauhelihaa. Hän joutui eilen elämään aika niukoilla, koska oli vatsataudissa. Lupaus oli pidettävä, joten tein vielä pussiperunamuussia.
Tulos: Couscous jäi syömättä ja jääkaappi on taas täynnä ruokaa.

Ostokset: Ei mitään.

Olen saanut projektin alulle ja voin todeta, että tämähän on hauskaa!
Lisähauskuutta tuo tämä mahdollisuus hassutella tällä asialla täällä bloginkin puolella. Olkaa, hyvät lukijat, kärsivällisiä. En ole muuttamassa blogin tyyliä pysyvästi - tämä on väliaikainen ekskursio ruokabloggauksen puolelle :-).
Vinkkejä ja virikkeitä otan mielelläni vastaan!
Ruokavarastokokkaamista suosittelen lämpimästi muillekin suuria talvivarastoja keränneille oraville (ynnä bloggaajille)!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän on kiinnostavaa! TIedä vaikka itsekin vielä sukeltaisin tuonne ruokakomeron uumeniin. Tällaisella oravan muistilla (max 3 päivää?) sinne voi olla pesiytynyt mitä vain.

Marikki kirjoitti...

Suosittelen kaappimatkailua. Muisti on tosiaan lyhyt! Tervetuloa lukijaksi!