keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Mestari (?) kokin seikkailuja...

Tänään kokeilin tehdä keltaisista halkaistuista dal-tyyppisistä pavuista keittoa. Mielessä oli sellainen keltainen hernekeiton oloinen ruoka, johon löysi ohjeenkin yhdestä keittokirjasta. Ajattelin, että jos se onnistuisi, lapset, jotka ovat juuri oppineet pitämään hernekeitosta saattaisivat ottaa tämän helpon ja edullisen keiton pidettyjen ruokien listalle.

Keitettyäni ja soseutettuani pavut huomasin, että keitossa oli kuitenkin erikoinen, kitkerä sivumaku. En tiedä tuliko se pavuista vai lihaliemijauheesta, jota käytin. Yritin parantaa tilannetta lisäämällä hunajaa ja vettä. Lopulta keitto alkoi olla minun makuuni ihan kelvollista, mutta olin jo luopunut toivosta tehdä tästä ruuasta uutta vakionumeroa. Esittelin ruuan kokeiluna ja kehotin maistamaan.

Tunnelma pöydässä säilyi ihan mukavana, vaikka kukaan ei pitänytkään keiton hajusta.

Timotei keräsi rohkeutensa ja maistoi hajusta huolimatta. Ilmeisesti ruoka laukaisi jonkinlaisen ihan konkreettisen yökkäysreaktion ja lapsen ilmeet olivat paljonpuhuvia. Reaktiosta huolimatta poika sai lusikallisen nielaistua.
Vähän aikaa toivuttuaan hän kommentoi - hellyttävän aidosti:
- Tappavan pahaa!

Minä olin nauraessani tukehtua sämpylääni.

Tarttis varmaan miettiä, mihin muuhun voisin upottaa puoli pussillista keltaisia dal-papuja...

4 kommenttia:

Linnea kirjoitti...

Minulla on meneillään samanlainen 'kaappiseikkailu' kuin sinullakin. On käytetty jo quinoat ja soijarouheet, huomenna teen kookosbataattisosekeiton.

Hauska paputarina. :-)
Olin joskus aikanaan sanonut lapsille, että kymmenen maistamiskertaa vasta totuttaa ruokaan. Keskimmäinen poika totesi pienenä jostakin kokeilustani, että hän ei kyllä psyty elävänä syömään sitä ruokaa kymmentä kertaa.

Marikki kirjoitti...

:-) Ihana kommentti pojallasi.

Tämä kaappiseikkailu on kyllä ihan kiinnostavaa - vaikka "tappavan hyvää" välillä onkin tuloksena. Kookos ja bataatti sopivat hyvin yhteen. Varmasti tulee hyvä keittoa!

Minä yritän viisastua, etten enää osta soijarouhetta. Aina välillä jotenkin kuvittelen, että alkaisin käyttämään sitä, ostan pussin ja kohtaan jämät sitten tällaisina kaapinpuhdistuskausina...


Nina Bille kirjoitti...

Mahtava repliikki tuo "Tappavan paha" :-)Kuulostaa tosi kätevältä se Google documentit / kalenteri just ruokajuttujen suunnittelussa, ja muistina ~ ne kivat idea pysyy muistissa, ja etenkin on pakastearkun inventaario aina ajan tasolla! Kokeilen osaanko käyttää sitä documentti ohjelmaa Googlessa.

Marikki kirjoitti...

Varmasti osaat! Se on superyksinkertainen. Opiskelijat näyttivät sen minulle... käyttävät sitä itse koko ajan, koska dokumentit voi myös jakaa esim. linkin välityksellä muille.