sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kaapit tyhjenevät, mutta pakastin täyttyy

Keittiössä on jo muutamia aika väljän näköisiä hyllyjä
ja olen tyytyväinen.

Pakastimessa ei vielä näy edistystä, koska olen innostunut laittamaan enemmän ruokaa, kuin mitä olemme pysytyneet syömään. Sinänsä ei haittaa, vaikka pakastimesta löytyy pizzaa, piirakkaa ja sosekeittoa lounaseväiksi tai pikaruuaksi perheelle... Mutta nyt mielessä on ideoita ja reseptejä päiväkausiksi. Moni niistä on sellaisia, joiden en usko olevan kovin suosittuja poikasteni keskuudessa, vaikka ne minua houkuttelevatkin. Ja lapsiahan tässä tulisi ensisijaisesti pyrkiä ruokkimaan. Täytyy vähän säätää vielä...

Eilen tein banaanikakkua, jossa oli yhtenä aineisosana valkoisia papuja. Ohje löytyi täältä, mutta tein pieniä muutoksia. Minulla ei ollut kananmunia, joten korvasin ne pellavansiemistä ja vedestä tehdyllä löysällä tahnalla. Omenasoseen tilalle raastoin tuoretta omenaa.

Opettavaistakin tämä on. Alan hahmottaa paremmin mitä kaappeihin kannattaa ostaa ja mitä ei. En esimerkiksi tule käyttäneeksi valmiskastikkeita tai keittoja, vaikka ne kaupassa tuntuvat käteviltä. Riisille ja makaronille vaihtelua tuovat viljatuotteet voin myös huoletta unohtaa tässä elämänvaiheessa, kun lapsille on tärkeämpää oppia syömään vaikkapa kaalia tai kasvisosekeittoa.


Ei kommentteja: