lauantai 19. tammikuuta 2013

Sobaa, misoa ja Muta

Tänään tein ruokaa vain itselleni. Päätin käyttää tilaisuutta hyväkseni: syödä kevyesti ja täyttää lautasen erikoisuuksilla, joita lapset eivät ehkä arvostaisi.

Tuloksena oli japanilaistyylinen keitto, johon sain käytettyä soba-nuudelit, jotka ovat odottaneet kaapissa hyvin pakattuina liiloittelematta vuosia (täyskuivattu tuote, ei mene miksikään). Olen ostanut ne joskus ollessani imettävänä äitinä vehnättömällä (ja vaikka millä muulla...) dieetillä. Ne eivät ole koskaan houkutelleet, koska olen ollut ennakkoluuloinen tattarin suhteen. Pidän siitä idätettynä, mutta tattaripuurossa tuli joku raja vastaa.

Nyt päätin valmistaa nuudelit. Ne keitettiin siten, että vesi kuumennetaan kiehuvaksi, lisätään pari desiä kylmää vettä ja kuumennetaan taas kiehuvaksi. Tätä toistetettiin ehkä noin 4 kertaa, kunnes nuudelit olivat kypsiä. En käyttänyt keitivettä keittoon, vaan kiehautin uuden veden (5 dl) keiton pohjaksi. Lisäsin siihen (eilisiä) parsakaalinnuppuja, porkkanaviipaleita ja minisipulin. Otin kattilan liedeltä ja sekoitin joukkoon tummaa misoa, vähän shoy soijakastiketta sekä ripauksen suolaa.

Nautiskelin keitosta salaatin ja leivän kera. Keitto oli ihanaa, kukaan ei valittanut :) ja ateria huipentui pariin kupilliseen japanilaistyylistä Mu-teetä, jota puolisoni on joskus tuonut lahjaksi.

Tämän lähemmäksi japanilaista keittiötä ei minun ruokavarastojeni avulla päästä: lyhyt, makoisa piipahdus.

Ei kommentteja: