Sivut

sunnuntai 27. helmikuuta 2011


Lämmin kiitos Kirsi-Tuulille Onnenkoukkuun. Sain lämpimien sanojen saattelemana oheisen tunnustuksen. Tunnustukseen liittyy sarja kysymyksiä, joita Lumikko on Meijerielämää blogissaan vielä lisännyt muutamalla (merkitty plussalla). Tässä minun vastauksiani:

1.Milloin aloitit blogisi?
Vuonna kuusi. Muistaakseni maaliskuussa. Ajattelin, että kirjoitan sen vuoden ja vaihdan sitten nimeä.

2.Mistä kirjoitat? Mitä käsittelet?
Yritän kuunnella itseäni ja katsoa ympärilleni.

3.Mikä tekee blogistasi erityisen?
"Siksipä oli se niin merkillistä, kun se mun oli onneni juuri."

4.Mikä sai sinut aloittamaan blogin?
Olin aivan muutama päivä ennen blogin aloittamista "löytänyt" netistä henkilökohtaista elämää kuvaavat blogit. Ne tuntuivat heti omilta. Halusin heti mukaan kokeilemaan. Blogin kirjoittaminen oli alusta alkaen pysähtymispaikka ja henkireikä muuten vaativassa elämäntilanteessa (alussa siis vaikeasti allergisen vauvan äitinä).

5.Mitä haluaisit muuttaa?
Kaipa aina haluaisin kirjoittaa todemmin ja tarkemmin, viisaammin ja keveämmin, leikkisämmin ja samalla syvästi... En mieli mitään muutossuunnitelmia :-).

+6.Miten bloggaamisesi on muuttunut matkan varrella?
Alussa olin sekä leikkisämpi että varovaisempi.
Nyt luulen olevani enemmän urautunut tavallisimpaan kirjoitustyyliini...

+7.Parasta mitä sinulle on blogisi myötä tapahtunut?
Olen saanut tuntea ihmisiä, joiden elämää olen heidän kirjoitustensa kautta seurannut. He ovat ystäviä, vaikka en tunne heitä muualla.
Olen ymmärtänyt, miten tärkeää kirjoittaminen minulle on. Olen löytänyt omaa ääntäni ja saanut voimaa elämäntuntojen sanoittamisesta.

+8.Kadutko jotakin postaustasi?
Enpä taida. Poistan vanhat postaukset aika-ajoin.

+9.Tekisitkö jotain toisin, jos aloittaisit bloggaamisen vasta nyt?
En tiedä. Olen joskus leikkinyt uudestaan aloittamisen ajatuksella...

+10.Millaisia blogeja itse luet/katselet mieluiten?
Minulle sanat ovat tärkempiä kuin kuvat. Luen mieluiten sellaisia blogeja, joiden kirjoittajat tuntuvat aidoilta ja eläviltä. Luen myös teemablogeja, jotka liittyvät kiinostuksenkohteisiini. Ne ovat enemmän niinkuin lehtien korvikkeita.

Tunnustukseen kuuluisi sen jakaminen eteenpäin,
mutta koska tämä on jo levinnyt niin laajalle, jätän virallisen listan väliin. Rakastan niitä monia ihania blogeja, joita käyn lukemassa.
Jos tämän kuitenkin jonnekin siirtäisin, se olisi Merja, jonka kirjoittama blogi oli tärkein syy siihen, että aloitin oman blogini. Kiitos, Merja!

4 kommenttia:

Merja Auer kirjoitti...

Kiitos Marikki! Hauskaa kuulla että on ollut vaikuttamassa jotakin:-)

Innostuin selaamaan omaa blogihistoriaani sen verran, että olen aloittanut 30.9.2005 anonyymin Määränpäättömyys-blogin, lopettanut sen ja aloittanut ja lopettanut Ystäväni yksinäisyys - sekä Käyttäytymisharjoituksia-blogit vielä samana vuonna. Vuodenvaihteessa aloitin anonyymin Juolahduksia-blogin, ilman tutkittavaa teemaa siis, ja 27.3.2006 aloin kirjoittaa omalla nimellä.

Tämä on hauskaa, omanlaistaan vuorovaikutusta. Vaikken sinuakaan paljon kommentoi, seuraan kuitenkin kuin kaukaisemman mutta sisimmältään läheisen ihmisen kuulumisia. Ja pyrin kirjaamaan omaan blogiini jonkun ajatuksen päivässä muitten luettavaksi, tiettäväksi, nähtäväksi.

Ei täällä yksin eletä.

Merja Auer kirjoitti...

Niin, ja tyhjennän ruokavarastojani! Tänään suppilovahveroita pakastimesta kasvispaistokseen ja jääpuolukoille vegaanikinuskikastiketta, vaikka vegaanilapseni eivät edes ehtineet paikalle punkbändiltään.

Marikki Kuusi kirjoitti...

Minä löysin sinulta ensin tuon Juolahduksia. Muistan sen, kun vaihdoit omalle nimelle.

Minäkin koen juuri noin, että blogien kautta tulee kaukaisia, mutta sisimmältä läheisiä ihmisiä. Arvostan sitä valtavasti.

Alusta lähtien minusta on ollut ilahduttavaa vaikutteiden siirtyminen ja ajatusten eläminen eri kirjoittajien blogien välillä. Siksipä hymyilinkin kommentillesi ruokavarastojen tyhjentämisestä :-). Hauskaa! Herkullisia aterioita!

Lumikko kirjoitti...

Kiva kun vastasit näihin ekstrakysymyksiin, näitä on tosi kiintoisaa lukea!