Sivut

maanantai 22. kesäkuuta 2009

Niin pieni, ja niin paljon valtaa...

Pojillani on ollut tuuhet, kauniit hiukset.

Vaan ei ole enää.
Nyt on perinteinen kesätukka, noin 6 mm.

Pienempi haroo päätään ja
sanoo: "O-ou!".

Minä olen nielaissut pari ylimääräistä kertaa
heitä katsoessani.

Täinvastainen taistelu siirtyy tätä myötä meille pitkätukkaisille ja hiukan kärsivällisemmille kammattaville. Oletan, että lähestymme hiivutustaistelun viimeistä ratkaisevaa koitosta... (Ihan kertapesulla loisista ei siis selvitty.)
Poikien hiusten leikkuu saattoi olla lievää ylireagointia, mutta mieluummin olen varma, kuin setvin joka ilta tiheitä, paksuja hiuksia, kääntyilevässä kärsimättömässä päässä... (Etenkin pienimmältä ihan mahdoton tehtävä; lisäksi hän nukkuu tämän tästä pää minun päätäni vasten...)
*Otsikon tavoin kommentoi mm blogiani täiuutisten kohdalla.

2 kommenttia:

Celia kirjoitti...

Voimia taisteluun.
Täit ovat tosiaankin vaarattomia, mutta herättävät vastenmielisiä tunteita juuri sitkeytensä vuoksi. Ja kukapa nyt haluaa elätellä loisia itsessään. Onneksi on kuitenkin loma-aika, jolloin täiden torjuminen on helppa.

Täit voivat lymytä muuallakin kuin tukassa, kuten varmaan tiedätkin.
Kolea kesä on vähän paha aika täitartunnan suhteen. Parempi olisi talvi ja kunnon pakkaset.

Pesukone on hyvä täintorjuntaväline. Kannattaa saunottaa kaikki sellainen, joka kestää kuumuutta, mutta jota on vaikea pestä. Myös pakastaminen on tehokasta. Omien lasteni päiväkotiaikaan osuneita täivaaroja torjuin mm. pakastamalla kaikki karvalelut, joita ei voinut pestä.

Yksi täiepidemia kesti pk:ssa ihan liian kauan juuri lauhan syksyn vuoksi. Lopulta pk:ssa laitettiin pehmolelut pitkiksi ajoiksi kaappeihin lukkojen taakse.

Marikki Kuusi kirjoitti...

Nyt on taas yksi kierros taistelua käyty. Oletan, että olemme voiton puolella. Perheen miehillä täitä ei enää ole. Minä ja tytär teimme uuden hoidon eilen, sellaisen, jonka pitäisi tuhota munatkin. Ensimmäisen hoidon jälkeen olemme nähneet vain nymfejä eli erittäin nuoria yksilöitä, jotka eivät vielä tee munia. Pyykkiä on tullut pestyä reipasta tahtia. Pakastimen oveakin olemme vilautelleet...