sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Sunnuntaituntuja

Viikonloppuun on kuulunut flamencoa näyttämöllä ja rockia kotilattialla. Juuri nyt tytär on katsomassa luistinten liukua musiikin tahtiin. Uusi viikko tuo sekin tullessaan tanssiaskeleita - vanhojen päivänä koulun salin lattialla. Muutakin kiitoa viikkoon kuuluu: käyn peräti kahdesti matkan päässä kulttuuripääkaupungissa.

Työviikon aloitin jo tänään, kun arvioin yhden koepinon huomista palautusta varten. Se oli vaihteeksi ihan mukavaa. Pidin sopivasti taukoja ja pienen ryhmän kanssa työtä oli yhdelle päivälle sopiva määrä.

Tätä aloittaessani oli viikonlopun seesteinen hetki: aika siistiä ja rauhallista. Mutta - se oli silloin - parhaillaan olohuoneessa harrastetaan seiväshyppyä.

***
Viimeinen viikko käpyvaraston tyhjennystalkoita on edessä. Pakastimessa on vieläkin ruokaa! En ole päässyt kokkailemalla huventamaan kaappivarastoja ollenkaan siinä määrin, kuin mitä aloittessani kuvittelin. Kerta toisensa jälkeen päivällinen nostetaan pakastimesta. Niin tänäänkin. Jäisenä epämääräinen kökkäre paljastui jonkin sortin jauhelihakaalilaatikoksi. Sen ohella kulutimme jääkaapista pois joulurosollia varten ostamani suurehkon punajuuripurkin. Jälkiruuaksi syötiin samoin jouluksi valmistamani puolukkajäädykkeen jämät. Lounaalla saatiin taas käytettyä yksi satsi jouluista perunaatikkoa sekä loput lihapullat. Kaapin hyllyjen tyhjentyessä löysin perukalta pussillisen kuivattuja karpaloita. Ne ovat aivan herkkua. Taidan viedä ne työpaikalle jälkiruokanälkää tyydyttämään :-).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kvittenhillo taisi mennä jo? Sitä en ole syönyt, mutta kvittenmarmeladia kyllä. Sitä syödään esim. Espanjassa jälkiruokajuustojen kanssa, ja se sopii niiden kanssa tosi hyvin. Tosin minun muistaakseni se on kunnolla makeaa, ei mitenkään karvasta.

T. Ahven

Marikki kirjoitti...

Kvittenit tulivat käytetyiksi jogurtin mausteena. Marmeladi kuulostaa kiinnostavalta. Ehkä meidän hillo oli lievästi raaoista hedelmistä tehty tai sitten sokeria vaan tarvitaan reippaita määriä. Pidin kyllä siitä ja ottaisin lisää jos saisin :-).