maanantai 7. helmikuuta 2011

Arkisia maanantaina

Minttu opettelee virkkaamaan kerrossilmukoita. Minä opetan.
Välillä luen Roald Dahlin Matildaa, joka on Mintun mielestä paras kirja, jonka hän on koskaan lukenut. Ei ole tarvinnut ihmetellä miksi, :-)
Perheen miesväki pelaa muuttuvaa labyrinttiä. Pienin voittaa ja on onnellinen.

Viikonloppuna käpyvarastoprojekti koki vakavan takaiskun.
Sairastuin perjantai-iltana rajuun vatsatautiin.
Sen seurauksena keittiöhommat siirtyivät miehelle ja lapset palasivat nakki / pinaattilettulinjalle.

Sunnuntaina toipuilin syömällä melkein vain kanakasvislientä pakkasesta ja muita nestemäisiä. Tänään kunnostauduin sitten kaivamalla pakkasesta sosekeiton lounaaksi ja lohipaloja päivälliselle.

Ehdin ennen sairastumista laittaa kotitekoisen luomujogurtin tekeytymään. Kokeilemme sitä Timoteille, jolla on maitoallergia. Jotkut maitoallergikot kuulemma sietävät luomumaitoa tai hapatettuja maitotuotteita paremmin. Minä kokeilen yhdistelmää :-) ja sitäkin aluksi tauottaen ja vähän kerrallaan. Tein jogurtin luomumaidosta ja sekoitin juureksi bulgarianjogurttia. Hapatuspaikkana käytin kylmälaukkua, johon laitoin jogurtit lämpiminä. Lisäksi pistin patteriksi kuumalla vedellä täyttämäni termarin. Sitten vaan laukku kiinni ja yöksi odottamaan. Jogurtti onnistui aika hyvin, vaikka se ehti hapata aamulla pikkuisen aiottua pidempään, koska olin niin pihalla :-) tautiyön jälkeen.
Olen syönyt sitä itse - yllätys yllätys - kvittenhillon kera. Tänään lähtee viimeinen erä kvitteneksotiikkaa.

4 kommenttia:

onnenpäivänen kirjoitti...

Luomujugurtti on hyvä. Lukeminen on hyvä. Perhe yhdessä on hyvä. Mutta sitten se vatsatauti :( Toivottavasti olet jo parantunut.

Marikki kirjoitti...

Kiitos, minä olen kyllä parantunut. Kaksi edellistä vuorokautta hoivailin sitten seuraavaa potilasta. Nyt hänkin on tuossa kouluun lähdössä... Enää yksi lapsista vailla tautia...

mm kirjoitti...

Tosi hauskaa kahlata haastavien ruoka-aineiden blogiasi läpi :)
Ihan heti sieppasin sieltä vihjeen tehdä vihdoin jotain jääkaapin luumumarmeladille ja pakasteessa jököttäville valmistaikinoille. Kuulin juuri, että saan porukoita tänne hiihtolomalla. Silloin meilläkin tehdään ja syödään yhdessä hiihtolomatorttuja!!

Tunnustan, että olen aika lailla samanlainen pussinkeräilijä. Joulun tienoissa jälkikasvu kurkisti viimeisiä käyttöpäiviä ja heitti sumeilematta jämiä pois. Toissapäivänä poikkesin taas matkalla suoramyyntiin. Keittiön pöydällä on taas uusi haastavien jauhojen rivi...

Marikki kirjoitti...

mm: Maukaita torttuhetkiä! Minäkin pelkään, että kun tästä puhdistuksesta on selvitty iskee seuraavaksi tietysti se oravan varastointivietti ja kehottaa täyttämään avartuneet hyllyt alusta uudestaan :-). Mutta ainakin jotakin on tullut käytettyä ennen kuin se on ehtinyt pilaantua.