keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Käpyvarastolla keitettiin kanaa

Luen jostakin, että lihan valmistaminen keittämällä on turhaan huonossa maineessa.
Minulla on pakasteessa kanan rintafileitä, joten päätän kokeilla.
Annan neuvoa itseäni: on huolehdittava yhtäläisissä määrin sekä kanasta että liemestä.
Hellin lientä kesäkurpitsalla ja mausteilla, tähtianiksella.
Hoivaan kanaa - tutkin, en anna kypsyä yhtään liikaa, vaan juuri sopivasti. Olen läsnä. Se onnistuu.

Kanasta tulee hyvää
ja liemestä vielä parempaa.
Liemestä teen kaksi kertaa lounaskeiton. Lisään yrttimarinoituja tofukuutioita (pakastimesta), edellisen päivän keitetyn porkkanan ja toisella kerralla ohuita possusuikaleita.

Toinen vastaava kanapaketti löytyy vielä pakastimesta. Aion valmistaa senkin keittämällä. Voin luopua rapeasta pinnasta, jos saan vaihdossa taas ainakin kaksi ihanaa keittolounasta.

***
Lisäksi olen käyttänyt käpyvarastosta ainakin seuraavaa:

- tein erittäin valkosipulista lohta (jääkaapista chilimarinoituja valkosipuleita ja säilöttyä sitruunaa) kookosmaidossa
- mansikoita (jäätelön kanssa), viinimarjoja
- ruusukaalia, sokeriherneitä, wok-sekoitusta 
- vuoallinen kaalilaatikkoa 
- paistilihaa 

Tappiohin on valitettavasti luettava:
- yksi pakasteesta noukittu sekalainen kasvislisäke, joka unohtui jääkaapin perälle
- noin 1/5 tofukuutioista, joissa alkoi yksin syödessä tulla raja vastaan…
Jossain määrin tappioksi on kai laskettava myös yksi kauppareissu, jolla ostin vähän lisää vihreää pakastimeen, vaikka se ei tosiaankaan olisi ollut välttämätöntä. Jotakin muutakin oikeastaan tarpeetonta muistelen ostaneeni.

Pakastinosasto näyttää jo paremmalta.
Alakerran pakastin on kerrassaan selkeä. Tiedän, mitä milläkin hyllyllä on.
Yläkerran pakastimessa on vielä kasaumia ja epäselvyyttä.
Toivon, että saan alakerran pakastimen tyhjäksi ennen hiihtolomaa.






1 kommentti:

Maria kirjoitti...

Hyvä hyvä