maanantai 11. lokakuuta 2010

Lomasuunnitelmia

Tyttärellä ja minulla on syysloma eri aikaan.
Otin hänelle koulusta kolme päivää ylimääräistä vapaata
syyslomani aikana. Tuntui liian synkältä ajatella, ettei meillä olisi yhteistä lomaa ollenkaan, kun minulla kuitenkin on monta lomapäivää. Yksi päivä on meidän kahden yhteinen naistenpäivä.
Aamulla katsotaan elokuvaa. Iltapäivällä shoppaillaan (tai ainakin kierrellään kauppoja) ja käydään ulkona syömässä. Illaksi ostin liput Chisun konserttiin. Tytär oli ikionnellinen. Mistä sinä tiesit? Hän hoki. Ja alkoi heti suunnitella sopivaa asukokonaisuutta.

Olen opettajana sitä mieltä, että koulutyöllä on arvonsa ja ymmärrän koulujen toiveen, että lomat pidettäisiin koulujen loma-aikoina.
Mutta. Lapseni on ollut tähänastisella koulutiellään 2 päivää poissa sairauden vuoksi. (Hän on siis kolmannella luokalla.)
Hän osaa kaiken, mitä koulussa tarvitsee osata ja vähän päälle.
Ajattelin siis, että päivä äidin kanssa ja kaksi päivää mummolan reissulla, olisivat hänen tapauksessaan jotenkin kohtuullisia.

Pojat ovat aivan innoissaan mummin ja ukin luokse lähtemisestä. Junalla mennään ja tullaan. Ikkunapaikkojen jaosta neuvotellaan. Reppuihin pakataan tärkeitä tavaroita. Vähän väliä joku pettyy, kun matkalle ei ole lähdössä ihan vielä, eikä edes ihan kohtakaan.

Minäkin saattaisin olla pettyjien joukossa ellen olisi niin kovin aikuinen. Yritän silti sinnitellä töissä vielä tämän viikon haasteiden läpi :-).

1 kommentti:

Elina Koivisto kirjoitti...

Kuulostaa tosi hyvältä!