keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Härkäviikkoja

Vietän härkäviikkoja käpyvaraston ääressä tänä vuonna sekä maltillisesti että yleellisesti.
Mitään mahdottomia varastoja ei ole kertynyt,
olemme syöneet välillä juhlavasti ja välillä yksinkertaisesti
ja molempi on tuntunut hyvältä.
Ihan kaikkea sisäänostamista en ole välttänyt
ja huomennakin aion ostaa varastoon bastmatiriisiä, kun satun sopivan kaupan lähelle muissa asioissa menemään. Niin ja ostin minä karjalanpiirakoitakin ja muutakin turhaa, esim. pähkinöitä, vaikka edellisiä ei ollut vielä syöty loppuun.
Aika löperö härkäviikkolainen siis olen ollut, mutta ehkä tänä vuonna riittää tämä pieni ajatus ja pienet päivittäiset teot.

Koululaisten kanssa aivan yksinkertainen ruoka on usein riittävää.
Sosekeitto ja leipää.
Pinaattiletut, jotka paistan nykyisin itse.
Paistetut kananmunat.
Possua ja lanttulaatikkoa.
Kaikki tällainen tuntuu jotenkin hyvältä ja palkitsevalta nyt.

Näissä viikoissa on niin paljon muuta
ja sitten myös tyhjiä hetkiä, kuten tänä iltana,
hetkiä, joihin on hyvä löytää joitakin lohdullisia ajatuksia, kotoisia ajatuksia, arkisia ja juurruttavia ajatuksia, sellaisia, että vaikka mikä olisi, niin pakastimesta löytyy liemiainekset ja keittotarpeet,
ja vaikka mikä olisi, niin laitan astioita tiskikoneeseen ja välillä istun tässä tuolissa miettimässä, mitä tarjoan perheelle huomenna ruuaksi.

Pysyvyyttä. Kun on sitä kieputustakin. Niinkuin huomenna.

Joku päivä sitten huomasin, että on mummini nimipäivä.
Olen menettänyt hänet kauan sitten, mutta tuntui hyvältä viettää nimipäivää edes muutaman ajatuksen ja kynttilänliekin verran.
Mummi teki vieraille lähes aina karjalanpaistia, ellei sitten kalakeittoa.
Hänellä oli leivinuuni ja ruokavarasto, josta osa oli lattian tasoa matalammalla viileässä.
Ruisleipää oli aina ja piparminttupastilleja yhden ruokakaapin yläosassa.

Pysyvyyttä. Hänen elämässään kieputus oli toisensorttista, sota-aikaa ja muuta.






6 kommenttia:

Katja Kaukonen kirjoitti...

Kiitos, juureva teksti, tuli toiveikas olo.

Minulla ei ole mummua ollut mutta kummitäti, jonka luona syötiin karjalanpaistia tai lihapullia, vaaleaan leipää, jonka paistoi leivinuunissa, lapset saattoivat saada myös munakkaan, jos ei muu maistunut. Karjalanpaistia teen minäkin, se on juhla-, arki- ja lohturuokaa, ruoka-asioissan haasteellisen lapsen ainut kestosuosikki. Hernekeitto on hyvä ruoka myös, panen osan herneistä multaan itämään, niistä saa kaunista leivän päälle tai salaattiin.

Yksinkertaiset ruoat ovat parhaita. Olen tullut kerta toisensa jälkeen samaan tulokseen. Tänään keitin itselleni lounaaksi kaurapuuroa.

Gowtham Sundar kirjoitti...

Wow! this is very interesting blog,it is like a river with clean and nice informations.

Vijayaragavan Ramanujam kirjoitti...

QTP Training Institute in Chennai

Geetha Devi kirjoitti...

Great one
LoadRunner Training Institute in Chennai

Rajapriya R kirjoitti...

keep updating !!!! Thanks for sharing

angularjs training in chennai | angularjs training | angularjs training institute in chennai | angularjs training chennai | angularjs jobs

Geetha Devi kirjoitti...


Very informative ..i suggest this blog to my friends..Thank you for sharing
Best Android training in chennai |

Android training in chennai |
Best Android Training institute in chennai