lauantai 6. huhtikuuta 2013

Voihan vehnä!

Tänään lipesin taas selkeytysruokavaliosta. En ole mitenkään hyvä ehdottomuudessa, enkä ein sanomisessa mitä tulee jonkun toisen valmistamiin herkkuihin. Niinpä päädyin muuten rauhaisan päivän jälkeen syömään rakkaan tekemää vehnäpohjaista piirakkaa. Kasasin lautaselle kasviksia ja palan piirakkaa. Nyt olo on aivan yhtä surkea, kuin edellisellä kerrallakin. Aamupäivällä tästä ei ollut tietoakaan. Näyttää aika selvältä, että (ainakin) vehnä on minulta syksyllä löydetyn kurkkurefluksin kannalta surkean epäsopiva ruoka-aine.

Hyvät uutiset: Näyttää siltä, että vehnää välttämällä on mahdollista saada refluksioireita aisoihin.

Huonot uutiset: Pitäisi pystyä välttämään vehnää :(

Olen hämmästynyt näistä oireista, joista juuri nyt kärsin - pienen piirakkapalan vuoksi. Kontrasti selkeytyspäiviin on niin ilmeinen.
Aiemmin olen syönyt vehnää enemmän tai vähemmän joka päivä ja olo on kyllä ollut sen mukainen. Niiden enemmän päivien perusteella aloin jossain vaiheessa epäillä vehnää, vaikka se ei taida olla tyypillisellä refluksiruokavaliolistalla.

Mutta olenko sittenkään yhtään valmistautunut siihen, että minun pitäisi OIKEASTI alkaa välttää vehnää ja mahdollisesti pysyvästi? En tosiaan. Totuttautumista tämä vaatii. Ja vähän suremista ja luopumista. (Ja tietysti jatkoselvittelyä ja varmistamista).

Näillä näppäimillä selkeytysruokavalio siis jatkuu ja nyt yritän saada nämä tunnetut pahakseni kokonaan vältetyksi niin, että saan myös kokea, miltä tuntuu elää ilman niiden aiheuttamia oireita.

Vähän rankalta tuntuu. Ehkä hitunen suklaata kannattaa pitää ohjelmassa :).

1 kommentti:

Marikki kirjoitti...

Suklaata on ollut ohjelmassa.
Muuten olen nyt mennyt vehnättömällä ja melkein maidottomalla. Muuten en kyllä ole syönyt erityisen terveellisesti viime päivinä.
Valitettavasti tänäään sain erittäin selvästi kurkkuoireita syötyäni lounaaksi useamman palan ruisleipää (jossa ei ymmärtääkseni ollut vehnää). Ruis on pikkuisen epäiltyjen listalla, vaikka pelkkä ajatuskin masentaa.

Paino on pudonnut yli 1,5 kiloa lähtötasosta. Mekkoon on vielä matkaa.