maanantai 14. kesäkuuta 2010

Kirottu aloituskynnys!

Olen potenut pitkään ihan mieltöntä aloituskynnystä tehtävään tarttumisessa, ahdistunut ja melkein jumittunut, joskus aloittanut mutta vältellyt henkisesti ja siirtynyt nopeasti pois...

... asiassa, joka nyt kun sitä teen, on melkein jopa kivaa, eikä ollenkaan niin vaikeaa ja johon ei edes kulu mielettömästi aikaa.

Olisin voinut tehdä tämän aikapäivää sitten sen sijaan, että olen kuukausi/viikkotolkulla potenut sen tekemättömyyttä ja aloittamisen ahdistavuutta.
MIKSI siis en vain tee asioita silloin kun ne ovat kohdalla?

Onhan siihen tietysti syitä,
jotkut aika hyviäkin, ainakin joskus.
Kummallista ja turhaa kuitenkin tämä ylimitoitettu takkuaminen tällä kertaa.

Ehkä olen tehnyt asiaa jotenkin väärin: Varannut sille erityismerkittyjä aikoja kalenterista: SILLOIN minä teen SITÄ, nyt ei tarvitse. Ja sitten kun SILLOIN on tullut, en ole pystynyt tekemään. Paljon olennaisempaa kuin pitkät työajat on tehdä säännöllisesti, edes ihan vähän, jotain pientä, seuraava asia, joka on tarpeen... Silloin mieli ehtii väliaikoina kipittää tekemisen kintereille. Tällainen kertakaikkinen tässä nyt tätä suurta -tekeminen - se on liian vaativaa ja uhkaavaa. Minun pitää tehdä vähän siellä vähän täällä vähän itseltäkin huomaamatta. Ehkä se ahdistuskin silloin jakaantuu tasaisemmin ja jää melkein kokematta.

Tietysti nyt, kun saanut tiedoston lisäksi ajatuksen auki, voisin ehkä ajatella jatkavani tauotta ja saavani kamalasti aikaan...
Mutta sitä en tänään voi tehdä, koska lähden tästä kuljettamaan jälkikasvua paikasta toiseen.
Tavallaan harmi.
Pelkään että ahdistus palaa ja kynnys kasvaa taas.
Yritän kutsua mieleeni keveyttä... entä jos minä ihan vähän... vaikka tätä pientä vielä... jos tämän ensin ratkaisisin, voisin sitten ehkä tuotakin...
viivyttää sitä
viittyttää tätä tunnelmaa, että asiat ovat tehtävissä ja ettei ruohonjuuritasolla tarvitse kaikkea suurta kantaa samanaikaisesti.

1 kommentti:

mm kirjoitti...

Näissä tilanteissa otan fysiikan lait käyttööni. Lähtökitka on suurin mahdollinen lepokitka. Kun liikkeelle on päästy, liikekitkan voittamiseen tarvitaan tas paljon vähemmän voimaa.

Omaa tulkintaani. Levon jälkeen lähteminen on vaikeaa, mutta siten kyllä se sitten taas siitä :)