maanantai 7. joulukuuta 2015

Viides ilta ennen...

119        Keittiön laitteita (monitoimikone ym.) 
120-127  Marikin kirjoja (työhyllyyn)
128-130  Mintun huoneen tavaroita

Tänään on tuntunut aikaansaamattomalta vähän joka rintamalla ja samalla asiat ovat pienesti edenneet joka rintamalla. Muutto on jo niin lähellä, että melkein kaiken voisi pakata, mutta en ole kuitenkaan osannut tarttua siihen, mitä vielä on jäljellä. Tosin tänään on vielä tarkoitus pakata auto täyteen kamaa huomista talolla käyntiä varten.

Huomenna mies hakee Ikeasta pakettiautolla vaatekaappien rungot ynnä muut isot osat ja käymme viemässä ne uuden talon autotalliin odottamaan.
Samalla on tarkoitus omalla autolla kuljettaa toinen lasti muuttompäivänä hankalammin kulkevia juttuja talolle.

Haikeus tästä paikasta luopumisesta on nyt jäänyt taka-alalle ja innostus uudesta on vallannut tilaa. Ihan kohta olemme siellä! Kaikki mikä on nyt pakattu, järjestetään siellä paikalleen ja se tulee vaatimaan aikaa ja kärsivällisyyttäkin, mutta silti aivan pian olemme oikeasti siellä ja se mikä nyt on "talo" on oikeasti meidän kotimme. Valot pilkottavat kodin ikkunasta, asetamme kanervat omille portaille ja tuo tuossa on Pajun oma huone... ja tuota tietä, siitä käännytään meille... 

***
Nyt pakatuista muutolaatikoista noin 40 on kirjoja.
Yhteensä ehkä 45 laatikoa tulee kirjoista.
Meitä on kaksi tiedonjanoista, kirjoja rakastavaa ja itsekin kirjoittavaa.
Ei meillä muuten ole mitenkään käsittämättömän paljon tavaraa :-).

Illan päätteeksi pidin kuplamuovitalkoita ja suojasin pari taulua, yhden kaapin lasiovet ja makuuhuonen peilit. Paloittelin vaatetankoja osiin ja yritin päästä eroon muutamasta pölypallerosta. Irrottelin ja kasasin hyllylevyjä. Etsin joillekin eksyneille asioille paikkoja ja roskille tien roskikseen.
Iltaspurtin jälkeen on hyvä käydä sopivasti väsyneenä nukkumaan.


2 kommenttia:

mm kirjoitti...

Selailin (oman perheemme muuttohistorian kunniaksi) tämän muuttovaiheesi läpi. Tämä kirjalaatikoiden määrä huvitti suuresti. Tutulta tuntuu.

Toinen tuttu juttu oli tuo pakettinumeroluettelosi. Maasta toiseen muutettaessa laatikoiden numerointi on ollut tärkeää, osaksi tullauksenkin takia. On ollut myös helpompi avata laatikoita, kun on edes vähän tiennyt, mistä on kulloinkin ollut kyse.

On ihan pakko kertoa meitä kaikkia huvittanut juttu muuttolaatikosta, kotilaatikosta, jossa luki "kiviä". Me jouduimme perheenä kerran palaamaan SUomeen nopeammin kuin suunnittelimme perheenisän äkkisairastumisen takia. Esikoinen oli jo silloin SUomessa, ja oli ajatellut käydä selvittelemässä tavaransa jouluna. Kun meille tuli äkkilähtö, ei auttanut muu kuin ottaa kaikenlaista selvittämätöntäkin tavaraa mukaan, siis myös laatikollinen sekalaisia kiviä...

Marikki Kuusi kirjoitti...

Kiitos vierailusta :-). Onneksi nyt ei ole äkkilähtö -- silti en ole käynyt kaikkea rauhassa harkiten läpi, mutta osan kuitenkin. Edellinen muutto oli kiireinen.

Teillä on varmasti ollut muutto jos toinenkin elämän varrella. En tiedä tottuuko siihen. Aika työlästä se joka tapauksessa on. Minä suunnittelen nyt asettuvani aloilleni pitkäksi aikaa.