keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Päiväkatsaus

Opetin eilen seitsemän tuntia - kaksi niistä yhden äiti-open sijaisena, jonka lapset olivat sairaana. Hän oli jättänyt minulle diaesityksen tuntien pohjaksi. Oli mukavan vastuuton olo: en ollutkaan vastuussa kaikesta - vain siitä, että saan kulloisenkin valmiiksi asemoidun asian selitetyksi.

Tietokone takkuili useimmilla tunneilla. Avasin tiedoston ja kone jökähti synkästi paikalleen. Muunto-vaikeuksien pelossa päätin alkaa käyttää kotonakin Open Officea. Tulostimeni tosin ei osaa toimia sen kanssa virheettömästi.

Illalla oli hyvä olla lasten kanssa. Kokosin pienen kanssa nuppipalapelejä. Hän osaa jo aivan hyvin. Hän osaa myös hullutella: laittaa paloja vääriin kokoihin ja sanoo "o'ou!" tai teeskentelee, ettei millään saa palaa kohdalleen. Poika osaa ilmaista kantansa eri asioihin erittäin selkeästi. En tosin ihan ollut muistanut, että heti kuin pienen vauvan piirteet vähän väistyvät alkaa tahtoikä :-). (Keskimmäinen olikin ehkä miedoin tässä suhteessa. Tässä uusimmassa on samaa kipakkuutta ja tunteen paloa kuin esikoisessa.)

Illalla vietin vielä puolitoistatuntisen töiden parissa. En tehnyt oikeasti mitään uutta, vaan pelkästään siirsin ja muokkasin asioita oikeanmallisiin tiedostoihin. Siihen tummaan aukkoon se aika sitten uppoaa...

Ei kommentteja: